De naam P. de Vrij Moerkapelle staat al ruim negentig jaar voor ervaring, betrouwbaarheid en expertise als het gaat om het opslaan en bewerken van granen en zaden. In 1928 begon de grootvader van directeur Aad de Vrij het Moerkapelse bedrijf. Aanvankelijk was grootvader De Vrij alleen collecteur en tussenpersoon voor de graanproducerende boeren uit de regio. Het ging om granen die in de winter gedorst waren om doorverkocht te worden aan meelfabrieken en veevoederproducenten.

Al in 1934 breidde het bedrijf uit naar twee pakhuizen vlak buiten Moerkapelle en de jaren daarna kenmerkten zich door een gestage groei van de handel in zaaizaad en pootaardappelen. Aan het eind van de jaren tachtig besloot de vader van Aad, die op dat moment eigenaar was, de dienstverlening uit te breiden van alleen opslag naar ook het schonen van zaden en granen. Vader Piet is de naamdrager van het bedrijf.

Dienstverlening

Vijftien jaar later richtte het bedrijf zich alleen nog op dienstverlening. P. de Vrij Moerkapelle BV is sinds die tijd niet meer zelf met de in- en verkoop bezig. Aad de Vrij: “We willen geen concurrent van onze klanten zijn. Wij importeren en verkopen niets, en alle informatie van de klant blijft bij ons vertrouwelijk. Sterker nog: wij treden op als oog, oor en neus van onze klanten. Als een container binnenkomt, zijn wij immers de eersten die hem openen en die de lading zien. Wij constateren dan snel of alles wel in orde is. De klant zelf is daar meestal niet bij. Dat hoeft ook niet, want bij ons is hun vaak kostbare lading in goede handen.”

Wat ooit een opslagschuur van 2.000 vierkante meter was, is anno nu een warehouse van circa 60.000 vierkante meter met drie vestigingen en twee zusterbedrijven. En waar er in 1995 nog maar vier werknemers waren, zijn dat er nu ruim zeventig. Toch blijft de directe klantgerichte aanpak die bij een familiebedrijf hoort de norm. “We blijven geloven in korte lijnen, snel schakelen en een persoonlijke benadering,” stelt Aad.

Voor de nabije toekomst wordt verdere groei voorzien. “We blijven er ook voor zorgen dat onze certificering te allen tijde up-to-date blijft. En we passen de modernste technieken toe.”

Contact

Voor het beantwoorden van vragen over en het geven van offertes of advies voor het opslaan, bewerken, verpakken en/of transporteren van uw partijen zijn we u graag van dienst. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: +31 (0) 79 – 593 1432
E-mailadres: info@devrijmoerkapelle.nl