Locaties

De hoofdvestiging in Moerkapelle is logistiek zeer gunstig. Dichtbij Rotterdam, dat de grootste goederenhaven van Europa heeft, en dichtbij diverse uitvalswegen zoals de A12 en A20.

Hier zit ons kantoor en vindt het grootste deel van onze activiteiten plaats. Zo biedt circa 15.000 vierkante meter terrein ruimte voor opslag van zowel verpakte als bulkgoederen, geurend- en niet geurende goederen, geconditioneerd of ambiant. De kruiden en specerijen worden volledig separaat opgeslagen in daarvoor speciaal ingerichte loodsen.

Voor de core business; het bewerken, reconditioneren en schonen van uw product, staan er op locatie Moerkapelle een zevental lijnen waarmee we uw product kunnen verwerken.

Deze processing vindt plaats in diverse, van elkaar gescheiden gebouwen. Het hoofdgebouw bevat alle lijnen voor het schonen van zaden, peulvruchten, rijst en overige droge geurloze producten. In het pand achterop het terrein verwerken we uitsluitend kruiden en specerijen. De zogenaamde allergenenlijn, waar we allergene houdende producten schonen (denk aan gluten houdende zaden, sesam- en mosterdzaad), is gelegen aan de noordzijde van het terrein. Dit betekent dat allergenen houdende producten nooit in hetzelfde gebouw of op de overige lijnen worden geschoond dan wel in de buurt hiervan opgeslagen.

Ten aanzien van opslag hebben we de laatste jaren flink uitgebreid. Locatie Waddinxveen, met haar ruim 20.000 vierkante meter, biedt mogelijkheden voor de opslag van geurende en niet geurende producten (gescheiden), geconditioneerd en ambiente opslag. Locatie Nederasselt (Nijmegen), met een terrein van 23.000 vierkante meter, concentreert zich op niet geconditioneerde opslag van kruiden en specerijen, als mede reukloze goederen. In een speciale, seperate hal, kunnen we hier voor o.a. noten schonen op een eenvoudige schoningslijn.

Zusterbedrijven

Onder de paraplu van P. de Vrij Moerkapelle B.V. vallen verder Kremer Zaden in Middenmeer en Mostert & de Vrij in Nijkerk. Bij Kremer Zaden kunt u, net als bij de Vrij Moerkapelle, terecht voor diverse schoningen, Locatie Nijkerk biedt mogelijkheden ten aanzien van CO2-drukbehandelingen en daaraan gerelateerde schoningen.

Certificeringen

Door diverse certificeringen worden voedselveiligheid en het biologische karakter gewaarborgd. Wij hebben de certificaten:

  • voedselveiligheid (FSSC 22000);
  • biologisch voor de EU: EG 834/2007 en 889/2008, NOP/USDA en Bio-Suisse;
  • Feed Safety (GMP+).

Bovendien zijn we met ons AEO-certificaat een geautoriseerd marktdeelnemer voor de douane waardoor douane-technische afwikkelingen eenvoudiger worden.

We hebben ook een Entrepot C-vergunning, waarmee we douanegoederen (dus in transitogoederen) zowel mogen opslaan als bewerken.

Serviceverlener

P. de Vrij Moerkapelle BV is een pure serviceverlener. Dit betekent dat wij op geen enkele manier commercieel in de markten van onze klanten actief zijn, noch dat we afhankelijk zijn van derde partijen. Vertrouwelijkheid, kennis van uw producten, een hands-on-mentaliteit en snel schakelen zitten in ons DNA en belangrijker nog; in dat van onze mensen.

Netwerk

Doordat we al jaren actief zijn in de wereld van grondstoffen voor de voedingsmiddelen- en voederindustrie kennen we deze goed; zowel nationaal als internationaal. We staan dichtbij onze klanten en weten welke ontwikkelingen en uitdagingen er spelen. We denken mee en zijn graag uw sparringpartner en leverancier van praktische en innovatieve oplossingen.

Daarnaast zijn we middels lidmaatschap verbonden aan onder andere de;

Verder zijn we sponsor van De Bioborrel, de biologische netwerkborrel van Amsterdam (www.debioborrel.nl).

Contact

Voor het beantwoorden van vragen over en het geven van offertes of advies voor het opslaan, bewerken, verpakken en/of transporteren van uw partijen zijn we u graag van dienst. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: +31 (0) 79 – 593 1432
E-mailadres: info@devrijmoerkapelle.nl