Onze vestigingsplaats Moerkapelle is logistiek zeer gunstig. Dichtbij Rotterdam, dat de grootste goederenhaven van Europa heeft, en dichtbij diverse uitvalswegen zoals de A12 en A20.

Locaties

Op de hoofdlocatie in Moerkapelle zit ons kantoor en hier vindt het grootste deel van onze activiteiten plaats. Zo biedt circa 15.000 vierkante meter opslagruimte daar plaats aan zowel verpakte als bulkgoederen. Kruiden en specerijen kunnen en worden volledig separaat opgeslagen en daarnaast is er ruimte voor geconditioneerde opslag.

Met onder andere de zeven verschillende (schonings)lijnen zijn de mogelijkheden zeer divers en ook op maat te maken.

In Moerkapelle staat ook de zogenaamde allergenenlijn waar we de allergenenhoudende producten zoals glutenhoudende zaden, sesam en mosterdzaad volledig separaat en in een aparte hal, afgeschermd bewerken. Dit betekent dat allergenenhoudende producten nooit in hetzelfde gebouw of op de overige lijnen worden geschoond.

In Waddinxveen staat nog eens circa 23.000 vierkante meter opslagruimte. Ook hier kunnen we zowel ambient als geconditioneerd opslaan. Of het nu food, feed of spices zijn, in zakgoed, dozen, bigbags of bulk; wij kunnen het kwijt.

Certificeringen

Door diverse certificeringen worden voedselveiligheid en het biologische karakter gewaarborgd. Wij hebben de certificaten:

  • voedselveiligheid (FSSC 22000);
  • biologisch voor de EU: EG 834/2007 en 889/2008, NOP/USDA en Bio-Suisse;
  • Feed Safety (GMP+).

Bovendien zijn we met ons AEO-certificaat een geautoriseerd marktdeelnemer voor de douane waardoor douane-technische afwikkelingen eenvoudiger worden.

We hebben ook een Entrepot C-vergunning, waarmee we douanegoederen (dus in transitogoederen) zowel mogen opslaan als bewerken.

Serviceverlener

P. de Vrij Moerkapelle BV is een pure serviceverlener. Dit betekent dat wij op geen enkele manier commercieel in de markten van onze klanten actief zijn, noch dat we afhankelijk zijn van derde partijen. Vertrouwelijkheid, kennis van uw producten, een hands-on-mentaliteit en snel schakelen zitten in ons DNA en belangrijker nog; in dat van onze mensen.

Netwerk

Doordat we al jaren actief zijn in de wereld van grondstoffen voor de voedingsmiddelen- en voederindustrie kennen we deze goed; zowel nationaal als internationaal. We staan dichtbij onze klanten en weten welke ontwikkelingen en uitdagingen er spelen. We denken mee en zijn graag uw sparringpartner en leverancier van praktische en innovatieve oplossingen.

Daarnaast zijn we middels lidmaatschap verbonden aan onder andere de Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel (www.specerijenvereniging.nl) en zodoende aan de European Spice Association (www.esa-spices.org) en de Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren (www.graan.com). Verder zijn we sponsor van De Bioborrel, de biologische netwerkborrel van Amsterdam (www.debioborrel.nl).

Contact

Voor het beantwoorden van vragen over en het geven van offertes of advies voor het opslaan, bewerken, verpakken en/of transporteren van uw partijen zijn we u graag van dienst. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: +31 (0) 79 – 593 1432
E-mailadres: info@devrijmoerkapelle.nl